Regio-activiteiten

Omdat wij het belangrijk vinden dat ook andere scoutinggroepen zien dat scouting met een beperking heel goed mogelijk is, nemen zowel de Welpen als de Scouts ieder jaar deel aan kampen in de regio.

Regio Welpen Weekend (RWW)

Ieder jaar organiseert Scouting Regio Hollands Midden het Regio Welpen Weekend. In dit weekend komen welpenspeltakken vanuit de hele regio bij elkaar om samen deel te nemen aan allerlei leuke spelen. Door middel van het themaverhaal, dat verteld wordt in verschillende toneelstukjes en verweven zit in alle spelen, worden de Welpen meegenomen in een spannend avontuur. Dit weekend vindt plaats op een groot scoutingterrein; groepen staan dicht bij elkaar, waardoor zowel onze vrijwilligers als kinderen de kans krijgen om mensen te leren kennen en van elkaar te leren.

Regionale Scouting Wedstrijden (RSW)

Onze Scouts nemen ieder jaar deel aan de RSW. Scoutsgroepen vanuit de hele regio strijden tegen elkaar om te laten zien wie er het beste is in de verschillende scoutingtechnieken. Al ruim voor de RSW beginnen onze Scouts met de voorbereiding en werken zij samen naar een doel toe. Dit is niet alleen erg gezellig, maar versterkt ook de banden binnen de groep. De RSW is een mooie kans om te integreren met andere scouts van dezelfde leeftijd.

Kijk voor de actuele data van deze activiteiten in onze agenda