Lid worden

Mensen staan samen lachend bij een boom

Iedereen beleeft Scouting anders. Daarom is een goede oriëntatie belangrijk; je kan bij ons drie keer vrijblijvend komen kijken om te zien of scouting bij de Mauritsgroep bij je past. Samen met de leiding bespreek je hoe je kind de groep ervaart en of hij/zij binnen de groep past. Zo weet je zeker dat je kind zich prettig voelt en wij de juiste begeleiding kunnen bieden.

Ouderbezoek

Bij inschrijving komt de teamleiding thuis langs. Tijdens een informeel gesprek zetten we samen de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje. Op deze manier kunnen de activiteiten en begeleiding zo goed mogelijk worden afgestemd op de mogelijkheden van het kind.

Clubkleding

Leden dragen geen traditioneel scoutinguniform, knoopjes en dasjes zijn niet voor al onze kinderen even handig. Daarom dragen wij een hoodie (trui met cappuchon). Voor in de zomermaanden is het mogelijk een polo aan te schaffen.

Kosten

De contributie bedraagt 150 euro per jaar. Weekenden en kampen worden apart afgerekend bij deelname. Een weekendkamp kost 30 euro en een zomerkamp kost 160 euro. Bij lidmaatschap is aanschaf van een trui van 20 euro verplicht.  Een polo kan optioneel worden aangeschaft voor eveneens 20 euro.