Wat is scouting?

Scoutinglogo op houten achtergrond

Scouting staat voor uitdaging! Het biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden gestimuleerd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 6 jaar ben je welkom om elke 1e en 3e zaterdagochtend weer uitdagende activiteiten doet. Bij Scouting Nederland zijn meer dan 25.000 vrijwilligers actief om kinderen en jongeren iedere week een uitdagend spelaanbod te bieden.

Scouting met een beperking

Het scoutingspel biedt kinderen met een beperking unieke kansen om zich te ontwikkelen en vrienden te maken. Scouting streeft ernaar zoveel ook kinderen met een beperking deze kans te geven, want in een scoutinggroep is het gezellig. Je hebt er echte vrienden met wie je veel lol maakt en allerlei spannende avonturen beleeft. Samen ondernemen kinderen en jongeren uiteenlopende activiteiten en leren zo nieuwe dingen over de wereld om hen heen, maar ook over zichzelf. In een scoutinggroep voelt een kind zich veilig en mag het zichzelf zijn. Daardoor verlegt het kind zijn grenzen en ontdekt het steeds meer wie het is en welke mogelijkheden het heeft.

Scouting Nederland blijft er ook in de toekomst op gericht de drempels voor kinderen met een beperking binnen Scouting te verlagen. Scouting Nederland nodigt iedereen die daartoe bereid is uit om samen te werken, zodat de uitdagingen voor kinderen met een beperking vooral áchter die drempels liggen.