Over de Mauritsgroep

De Mauritsgroep in Voorschoten, Zuid-Holland biedt sinds 1984 scouting voor kinderen met een lichamelijke beperking. Wij doen dezelfde activiteiten als andere scoutinggroepen en bieden daarbij extra begeleiding: gewoon waar mogelijk, speciaal waar nodig. Tegelijkertijd wordt zelfstandigheid zoveel mogelijk gestimuleerd. Zo kan een kind op een veilige manier de wereld om zich heen ontdekken.

Scouting is geen sport als hockey of basketbal, maar toch actief en uitdagend, waardoor een kind de kans krijgt om zijn grenzen te verleggen. Hierbij staat het kind voorop en niet de beperking. Of je nu in een rolstoel zit, moeilijke loopt, spastisch bent, een andere motorische beperking hebt, slechtziend of slechthorend bent, al onze activiteiten zijn goed aan te passen zodat ieder kind er op zijn eigen manier zoveel mogelijk uit kan halen.

Er heerst ondanks de grote variatie aan kinderen en beperkingen een sterk saamhorigheidsgevoel. Kinderen trekken met elkaar op, worden vrienden en leren van elkaar. Vertrouwen en respect staan bij ons voorop. Maar bovenal is het gezellig en maken wij veel lol.

De Mauritsgroep heeft leden uit de hele regio, bijvoorbeeld uit Den Haag, Rotterdam, Delft, Voorburg, Leiden, Leiderdorp en Leidschendam, maar het komt ook voor dat we leden uit de regio Utrecht of Noord-Holland verwelkomen.

Leeftijdscategoriëen en activiteiten

Omdat kinderen van verschillende leeftijden niet altijd hetzelfde leuk vinden, werkt de Mauritsgroep met twee leeftijdscategorieën (speltakken), de welpen en de scouts. Iedere 1e en 3e zaterdag van de maand komen wij samen in ons clubhuis in Voorschoten. Daarnaast gaan we een aantal keer per jaar op weekendkamp en in de zomer een week op zomerkamp.

Vrijwilligers

Onze groep is gebouwd op vrijwilligerswerk; kinderen worden begeleid door enthousiaste vrijwilligers die de kinderen helpen waar nodig. Hierbij kun je denken aan het duwen van een rolstoel, extra uitleg geven bij spellen en helpen bij creatieve activiteiten.