Explorers

Ben jij tussen de 15 en 20 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan explorer! De explorers organiseren hun eigen activiteiten, maken hun eigen programma en zorgen dat de groep explorers goed loopt. Ze regelen bijvoorbeeld de financiën van hun afdeling en verdiepen zich in verschillende vaardigheden. Het gebruik van activiteitengebieden zorgt voor variatie in het programma. Ook kunnen ze ervoor kiezen om meerdere opkomsten te besteden aan een project.
Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu.

De explorers komen iedere 1e zaterdagochtend en 3e vrijdagavond van de maand samen in ons clubgebouw in Voorschoten.

Weekendkampen

Naast de gewone opkomst op zaterdagochtend en vrijdagavonden gaan we ook een keer per jaar op weekend. In de winter hebben we samen met de welpen & scouts het midwinterweekend. Meestal slapen we dan in een clubhuis in de omgeving. In het voorjaar bedenken de explorers mogelijk zelf een weekend weg en dan slapen ze vaak in onze eigen tent.

Zomerkamp

In de eerste week van de zomervakantie gaan we een hele week op kamp. We kamperen dan niet maar één nachtje, maar een hele week. Deze week zit vol met activiteiten, zoals een grote tocht, een dagje uit en natuurlijk weer een heleboel spelen in het bos of op een veld in de buurt. Natuurlijk sluiten we de week af met een bonte avond bij het kampvuur.

Nieuwsgierig?

Ben je tussen de 15 en 20 jaar en lijkt onze groep je leuk? Neem dan contact met ons op en kom eens langs!