Scouting Mauritsgroep op Winterweekend!

Illustratie bij een nieuwsbericht van de Mauritsgroep

De Mauritsgroep is een speciale scoutinggroep in Voorschoten voor kinderen met een lichamelijke beperking. De welpen zijn tussen de 6 en 10 jaar en de scouts tot 16 jaar. Een aantal van hen zit in een rolstoel. Dezelfde activiteiten worden gedaan als bij andere groepen alleen met meer begeleiding.

Afgelopen weekend is de Mauritsgroep op winterkamp geweest. Zij waren te gast bij scoutinggroep de Paauw in Wassenaar. De kinderen hadden de tijd van hun leven. Na eerst lekker gezwommen te hebben, troffen de kinderen een landkaart aan. Twee piraten hadden een schat begraven in het bos en de kinderen hadden als opdracht om met behulp van een echte roverskaart, waarvan helaas een stuk ontbrak, de schat veilig te stellen. Uiteraard werd daar met veel enthousiasme aan gewerkt. Tot en met een nachtelijke speurtocht aan toe.

Op een groep van 10 kinderen zijn 15 begeleiders meegegaan. Gunt u uw kind ook een leuke avontuurlijke bezigheid bij de scouting, kom dan eens vrijblijvend kijken op een eerste of derde zaterdagochtend van de maand in hun clubhuis van de Kimbal O’Hara, aan de Vliet op Frans Halsplantsoen 12 in voorschoten. U kunt ook een mailtje sturen aan .